Menu

SGS - The Maltings

 

Winners of 'Small Commercial Interiors Project of the Year at the Mixology Awards 2016'.

Red Frog Design were commissioned by Allenby Commercial to create a full comprehensive design and FF&E package for the refurbishment works of SGS The Maltings. With this, RFD used the Boss Design portfolio to assist in bringing this project to life.

The exciting renovation has breathed new life into the old gymnasium building, which was left untouched, unoccupied and unloved since the 80s.  In the new space, SGS The Maltings sought to create an environment that would inspire and develop creativity amongst its employees as well as lure millennial talent.  To do so, the space had to be flexible, support multiple ways of working, and promote community and collaboration, a philosophy Boss Design has become an expert in.

Recognisable aspects like the swimming pool and Jacuzzi which were retained as a social area for staff. In this space, Raft seating from the Komac range was included to create a more modern feel to the area.

 

The modular furniture was also easy to move around if the requirements to the space were to change. Alongside this, Agent side tables in an American Black Walnut finish for the games console area were also included for a softer look.

 

The project team zoned the space into quiet and active open plan work areas maximising the extensive availability of exposed natural architecture within the building.  Meeting areas obtained Starr chairs in the more enclosed meeting rooms and Q task chairs were supplied for hot desking areas. Loop chairs featured in the main space, perfect for breakout spaces and areas to relax.

To encourage serendipitous meetings, RFD located social hubs along each of the common routes of the building’s three floors. Atrium spaces were seen to have breakout areas, where Peek and Boo from the Boss Design collection were specified to reflect the change towards a comfortable, more informal working environment. 

Agent high tables also by Lyndon, were specified in a separate breakout area in a variety of wooden finishes along with the Cocoon media centre to assist in the collaborative working ethos of the building.

The idea was that this collection of furniture and products could be used independently to create private space in an open plan environment, or alongside each other to enhance collaborative working. 

 

For more information please contact sales@boss-design.co.uk